preppy vulpen

Als ik schrijf, schrijf ik het liefste met een vulpen. Omdat ik zo van vulpennen en inkt houd, heb ik een hele collectie. Maar wat maakt een vulpen nu een fijne vulpen?

Of je fijn schrijft met een vulpen, hangt niet alleen van de kwaliteit en de prijs van de vulpen af. Ook papier en inkt zijn bepalende factoren in dit oordeel.

Zo kan goedkoop papier, heel lekker schrijven als je een vulpen hebt die ‘nat’ schrijft. Diezelfde vulpen zal dan op ander papier minder lekker schrijven omdat wat je geschreven hebt veel te lang nat blijft.

Inkt is een ander verhaal. Inkt komt in vele soorten, prijsklassen en verpakkingen. Vaak zegt de prijs bij inkt ook iets over de kwaliteit. Japanse merken hebben vaak hele mooie inkten. Goede kwaliteit, mooie kleuren. Maar daar hangt – net zoals bij vele andere Japanse producten – ook een prijskaartje aan.

Preppy

Terug naar de vulpen. Het Japanse merk Platinum maakt mooie en goede vulpennen. De instapmodellen beginnen al bij een euro of 4, afhankelijk van de winkel waar je ze koopt. Dit is de Preppy, verkrijgbaar in vele transparante kleuren en ook als geheel transparante pen. De penpunt is verkrijgbaar in extra fine, fine en medium. De pen is licht, 13 gram en heeft een goed afsluitende dop. De vulling is lekker groot en kun je gemakkelijk zelf navullen uit een potje met inkt.

Preppy Perpanep

De witte is een speciale uitvoering. Deze Preppy Perpanep schijnt geluiden te maken bij het schrijven, die ASMR oproepen of veroorzaken, zo je wilt. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Als je er meer over wilt weten, lees dan meer op Wikipedia of Google even. De lijst met met name filmpjes die je als resultaat terugkrijgt zal lang zijn.

Preppy Wa Limited Edition

Als laatste de Preppy Wa Limited Edition die ik net tegenkwam in een webshop. Worden gemaakt in 6 kleuren, elk met een eigen motiefje. Zijn 2 euro duurder dan de gewone uitvoeringen, dat is 50%, maar dan is het nog steeds een goedkope vulpen. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de groene, de blauwe en de roze uitvoering.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goed schrijvende vulpen, die weinig kost en waar je je geen zorgen om hoeft te maken als je em een keer ergens laat liggen of verliest, koop dan een Preppy. Daar krijg je geen spijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *