seize the night

In de uitverkoop kocht ik de Inkvent kalender 2021 van Diamine. Deze doos is een adventkalender met 24 kleine flesjes inkt en 1 iets groter flesje. De kleuren zijn nog niet eerder door Diamine uitgebracht.

Omdat ik de kalender in de uitverkoop kocht en december al lang voorbij was, heb ik besloten de flesjes pas open te maken als er weer een vulpen leeg is, die gevuld kan worden.

De verschillende reviews tonen de inhoud van de flesjes al op verschillende sites en in video’s. Het valt me elke keer weer op hoe anders kleuren eruitzien op verschillende websites en ook op verschillende schermen. Om maar niet te praten over hoe verschillend de kleuren eruitzien op verschillend papier. Tomoe river papier zorgt altijd voor hele andere kleuren dan bijvoorbeeld standaard kopieerpapier.

De aanbiedingen voor de inkventkalender van dit jaar zijn inmiddels alweer opgedoken. Ik heb tot op heden nog niet alle kleuren van de kalender van 2021 gebruikt.

Mijn eindoordeel is dat het een hele mooie manier is om verschillende inkten uit te proberen. Het concept is leuk. Diamine maakt mooie inkten. De kleuren zijn goed en de shimmerinkten komen goed uit je pen. Er zijn ook beslist kleuren die ik vaker wil gebruiken en erg mooi vind. Daarentegen zijn er ook kleuren bij die ik echt niet meer ga gebruiken. Omdat ze mijn smaak niet zijn, omdat er teveel sheen in de kleur zit of omdat ze te licht zijn om fatsoenlijk mee te kunnen schrijven. Dat is voor mij wel een vereiste van een kleur inkt. Wel leuk vind ik de namen van de inkt. Maar daar zie je niets van als je er mee schrijft.

Zou ik de kalender weer kopen? Nee, ik denk het niet. Ik kijk wel naar de reviews en wacht dan tot Diamine de kleuren in volledige flessen op de markt brengt. Dat is toch voordeliger dan al deze kleine flesjes. Maar leuk was het wel.

Bekijk reviews van deze Inkvent kalender:

Seize the night is de naam van de eerste kleur in de kalender. Mooie naam voor een nietszeggende bruine kleur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *